HOME
ROUTES
DEELNAME
CONTACT
LINKS

Routes

Er zijn 2 routes. Er is een route van 80 km en een route van 150 km.

Beide routes leiden langs diverse Airborne monumenten en historische locaties. 

Beide routes starten  met een aantal beklimmingen op de postbank  om vervolgens richting Doesburg verder te gaan. Bij de splitsing  gaat de 80 km route  langs de Rijn richting Driel en komt lang de beroemde Oude Rijnbrug die tijdens de Slag om Arnhem een "brug te ver bleek te zijn.

De 150 km route gaat via de Eltenberg (De richting waarin de geallieerden van plan waren om het Duitse Ruhrgebied  aan te vallen nadat ze de Brug bij Arnhem hadden veroverd) via Emmerich richting Groesbeek  (landingsgebied (Amerikaanse 82e luchtlandingsdivisie).

Via de brug bij Nijmegen, waar de geallieerde opmars vanuit het zuiden (te) lang werd opgehouden, loopt de route naar Driel. Hier sluit de  80 km route ook weer aan.

In Driel was de landingszonne van de Polen die de Airborne troepen  bij Oosterbeek moesten ondersteunen. Vanuit Driel loot de route  weer terug naar de Stuwwal van Doorwerth. Vanaf deze Stuwwal werden de Poolse strijders en de Airbornes die de Rijn wilde oversteken zwaar onder vuur genomen .

Vervolgens loopt de route  vanuit Doorwerth terug naar Oosterbeek., waar de Airbornes dagenlang afgesneden van de de buitenwereld  een klein stuk (de zogenaamde Perimeter) in handen haden, weer terug naar Arnhem Noord .

Voor een uitgebreide beschrijving van "Market Garden wordt verwezen naar de  speciale pagina op Wikipedia

De 80 km route mijdt daarbij een aantal venijnige klimmetjes . De 150 km route is daarmee best een uitdaging. In het totaal kent de 150 km route meer dan 1200 hoogtemeters.

 

Routes op Google Maps